Wat is Chi Neng Qigong?

Wat is Chi Neng Qigong (spreek uit: tsji neng tsji kong)?

Chi Neng Qigong is een Chinese bewegingsleer en uitermate effectief bij het versterken van zowel lichaam als geest. De eenvoudige oefeningen maken je lichaam ontspannen en krachtig. Je leert je eigen energie te managen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied.

Chi Neng Qigong is een bewegende vorm. Het bevat ook momenten van stilte, maar de nadruk ligt op het bewegen met een ontspannen en gefocuste mind.

Waar komt Chi Neng Qigong vandaan?

Dr. Pang Ming is de grondlegger van Zhineng Qigong. Sinds zijn zesde jaar beoefende hij Qigong, T’ai Chi en Martial Arts bij 19 grootmeesters. Hij is Westers en Chinees arts en deed diepgaand onderzoek naar de resultaten van Qigong.
In 1998 was Dr. Pang Ming de eerste persoon die een certificaat van waardering ontving van het departement van sport en gezondheid. Van de elf onderzochte Qigong vormen is Zhineng Qigong als best helende vorm erkend.

In mei 1998 reisde Patricia van Walstijn naar China waar zij trainde in het Zhineng opleidingscentrum in Beidahe. Tijdens deze reis bezocht zij het Huaxia Zhineng Centre waar zij kennismaakte met dr. Pang Ming. Diep onder de indruk van Dr. Pang Ming en Zhineng Qigong besloot zij onder de naam Chi Neng Qigong deze leer naar Europa te brengen. Zij richtte daarvoor het Chi Neng Institute Europa op.

Wat doen we bij Chi Neng Qigong?

Het leven is een constante stroom van veranderingen en niets is zo moeilijk als meegaan in die veranderingen. Met Chi Neng Qigong nemen we kleine stapjes met groot resultaat.
Chi Neng Qigong is een manier om in een groepsles met eenvoudige oefeningen, herhalingen, het focussen van de gedachten de kwaliteit van jou leven te verbeteren.

Voor wie?

Maak kennis met de kracht van Chi Neng Qigong tijdens de lessen in de dojo bij Budo Hans Roos of bij Body and Spirit.
De oefeningen zijn voor elke leeftijd geschikt. Door de oefeningen leer je beter aan te voelen en te realiseren wat je wilt en wat je nodig hebt.

Ontdek zelf wat Chi Neng Qigong kan veranderen in jouw dagelijks leven, energie, balans en gezondheid.

Docent

De lessen worden gegeven door Nettie van Brakel-Odijk, gediplomeerd Chi Neng Qigong docent level 1 en 2.
Zij is in 2003 de opleiding voor Chi Neng Qigong gaan volgen en in 2005 als instructeur gecertificeerd voor level 1. Daarna heeft zij les gegeven bij sportschool Highway in Numansdorp, op basisscholen, in het Scouting gebouw in Oud Beijerland en op diverse andere locaties in de Hoeksche Waard.

In 2011 is zij geslaagd voor het level 2 examen en zorgen de lessen met name voor gevorderden voor nog meer verdieping door de Body & Mind oefeningen.

Jaarlijks volgt zij haar trainingen bij het Chi Neng instituut en op diverse andere locaties met Chinese leraren, waardoor zij blijvend in de leer is van Chi Neng Qigong.

Zij put vooral haar waardevolle ervaringen uit het lesgeven en haar persoonlijke trainingen die voor haar een manier van leven is geworden.